Manchetknopen

Manchetknopen, iedere man heeft er wel een paar in de kast liggen, maar echt veel gedragen worden deze stijlvolle, maar formele juwelen voor mannen eigenlijk niet. Toch zijn er gelegenheden waarop manchetknopen gewoon een must zijn. Een huwelijk is daar een goed voorbeeld van.

Manchetknopen voor de bruidegom

Natuurlijk draagt de bruidegom manchetknopen op deze dag. Mogelijk is het zelfs zo dat deze siervolle sluitstukken van de hemdsmouwen niet gekocht hoeven te worden ter gelegenheid van de bruiloft. Huwelijksjuwelen worden namelijk meer dan eens doorgegeven van generatie op generatie. Wanneer je de manchetknopen van je vader of grootvader kunt dragen, dan is dat natuurlijk niet alleen mooi meegenomen, maar ook een grote eer. Maar niet iedereen is in de gelegenheid om tradities voort te zetten of familiestukken te dragen tijdens zijn huwelijk.
Manchetknopen kopen als huwelijksjuwelen

Wie op zoek gaat naar manchetknopen die geschikt zijn voor een huwelijk of die een bruiloft zelf een bijzonder cachet kunnen geven, kan op vele plaatsen terecht. Maar waar kunt u nu de mooiste vinden wanneer u niet het geluk heeft om gebruik te kunnen maken van erfstukken? Voor welke modellen kiest u dan het best.
Moderne manchetknopen of vintage

Het is best wel mogelijk om geschikte sluitstukken te vinden die als huwelijksjuwelen kunnen fungeren en tijdens de bruiloft uw hemdsmouwen in de kijker zetten zoals het hoort.
Initialen

Net zoals bij huwelijksringen is het bij huwelijksmanchetkopen mogelijk om deze juwelen een persoonlijk tintje te geven. Net zoals ringen kunnen de knopen namelijk gegraveerd worden met de initialen van uw partner en uzelf. U kunt er eveneens voor kiezen om voor knopen te kiezen in de vorm van een letter zodat het mogelijk wordt om de namen van het paar in de manchetknopen te vereeuwigen.

Voor de bruidegom

Alsof het nog niet duidelijk genoeg is, kun je in op de manchetknopen zelf nog duidelijk maken dat niemand anders dan uzelf de bruidegom is. Zo wordt het Engelse woord ‘groom’ of zelfs ‘father of the groom’ verwerkt in moderne ontwerpen voor manchetknopen ter gelegenheid van een huwelijk. Duidelijker kan het niet zijn en u maakt meteen een statement dat er mag zijn.
Vintage

Natuurlijk doen nostalgische manchetknopen het zeker goed als huwelijksjuwelen. Wanneer je niet het geluk hebt om familiestukken te kunnen gebruiken, dan is er nog altijd de mogelijkheid om vintage manchetkopen online te kopen. Zo is ook voor u mogelijk om op traditionele manier uw huwelijk in te zetten, ook al kunt u dan niet bogen op een generatielange familietraditie. Vintage manchetknopen zijn prima huwelijksjuwelen voor de eigentijdse man.