Titanium trouwringen

Titanium of titaan heeft een eigen karakteristieke kleur. Het is namelijk zilvergrijs-wit van kleur. Deze kleur is makkelijk te combineren met andere sieraden.

Titanium is erg sterk materiaal. Het is bijvoorbeeld harder dan staal en goud, wat ook al erg sterke materialen zijn. Er zit echter wel een nadeel aan het zo sterk zijn van titanium. Je kunt de maat van trouwringen namelijk niet zo makkelijk naderhand verstellen. Daarom wordt aangeraden om niet een te krappe trouwring aan te schaffen.

Bovendien is titanium erg licht in gewicht en is het vormvast en vriendelijk voor de huid. Ook mensen met een gevoelige huid of huidallergie kunnen titanium trouwringen dragen. Ze worden daarom aangeduid als 100% hypoallergeen.
Soorten titanium trouwringen

Er zijn een aantal soorten titanium trouwringen beschikbaar.

Mat

Voor titanium trouwringen is de matte keuze een veel gekozen afwerking. De matte afwerking zorgt ervoor dat licht niet gereflecteerd wordt en de ring een wat ingetogen uiterlijk krijgt.

Je moet niet denken dat je titanium ring de matte afwerking levenslang houdt. Al krassen titanium trouwringen minder snel dan andere materialen, ze krassen wel. Als ze eenmaal krassen krijgen ze juist een meer glanzende afwerking. Ze kunnen wel gemakkelijk opnieuw gepolijst worden.

Glanzend

Bij een glanzende afwerking wordt het licht weerkaatst wat ervoor zorgt dat het een sprankelend uiterlijk krijgt. Ook bij een glanzende afwerking is titanium niet gegarandeerd krasvrij. Wanneer ze krassen worden ze wat matter. Ook bij een glanzende afwerking is dit makkelijk op te lossen door ze opnieuw af te werken.

Gekleurde titanium trouwringen

In theorie kunnen alle kleuren worden aangebracht op titanium trouwringen. Dit zal er echter in verloop van tijd af slijten en titanium trouwringen zijn daarom minder geschikt voor een kleuring. Wil je graag gekleurde trouwringen, dan is het beter om geen titanium soort te kiezen.

Titanium is een erg licht materiaal en heeft een mooie eigen kleur. Als je deze kleur niet mooi vindt kun je ervoor kiezen om een andere kleur aan de titanium ring te geven, maar dit wordt afgeraden omdat deze kleur niet lang vasthoudt. Als afwerking is het aan jezelf of je mat of juist glanzend wil. Beide afwerkingen kunnen krassen al is het bij het materiaal titanium wel minder snel voorkomend dan bijvoorbeeld witgoud. De prijzen verschillen.